Predlog istražnog sudije veću iz člana 24. stav 6. ZKP za produženje pritvora prema okrivljenom


Član 144. stav 1. ZKP

Ki. br. __________
VEĆU iz člana 24. stav 6. ZKP VIŠEG SUDA U __________


__________
Rešenjem istražnog sudije Višeg suda u ____________ Kri. br. __________ od _______________ godine, određen je pritvor protiv okrivljene ___________________ iz ______________, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo ubistva u pokušaju iz člana 113. u vezi člana 30. Krivičnog zakonika (KZ) koji pritvor joj se računa od __________ godine u _____ časa, kao dana i časa lišenja slobode. Posle toga spisi su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u _____________ koje je blagovremeno podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv okrivljene zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila produženo krivično delo teške krađe iz člana 204. stav 2. tačka 1. u vezi stava 1. KZ, pa je istražni sudija doneo rešenje o sprovođenju istrage Ki. br. __________ od __________ godine. 


U toku trajanja istražnog postupka stigao je i zahtev za proširenje istrage protiv okrivljene zbog postojanja osnovane sumnje da je učinila još jedno krivično delo teške krađe iz člana 204. stav 2. tačka 1. KZ. 


Posle saslušanja okrivljene istražni sudija je doneo rešenje o proširenju istrage protiv nje i zbog ovog krivičnog dela pod Ki. br. __________ pošto su spisi spojeni radi vođenja jedinstvenog postupka. 


U dosadašnjem toku krivičnog postupka saslušani su svi oštećeni - šest lica kao i dva svedoka ali je ostalo potrebno da se saslušaju još dva svedoka koje je tokom svoje odbrane pomenula okrivljena, a što je predložio i zamenik Višeg javnog tužilaštva kao i da se u pogledu pronađenog dela ukradenog zlatnog nakita obavi veštačenje od strane veštaka zlatara. 


Imajući u vidu sve do sada prikupljene dokaze i dalje pomenute dokaze koje treba izvesti tokom istražnog postupka to