Optužnica javnog tužioca protiv jednog lica za više krivičnih dela 


Član 266. ZKPVIŠEM SUDUNa osnovu člana 46. stav 2. tačka 3. Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), Okružni javni tužilac u ______________ uz dostavu spisa podiže sledeću:O P T U Ž N I C U


PROTIV


Okrivljenog _______________ od oca ________ i majke _________ rođene _____________, rođen _____________ godine u _______________, živi u selu _______________, Srbin, državljanin ___________, privatni ugostitelj, pismen, završio _______________ školu, vojsku služio u ______________, __________ godine, vodi se pri VE SO __________, razveden, otac ____ maloletne dece, poseduje ___ hektara zemlje i kuću u ___________, te stan u ___________, neosuđivan, nalazio se u pritvoru od  _________________ godine.ZBOG TOGA:


1. što je neutvrđenog dana i meseca u toku _____ godine, neovlašćeno - bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova - kupovinom od nepoznatog lica u ____________ nabavio jedan pištolj marke "Zastava", kalibra ____mm, sa ____ metaka, a zatim ovaj pištolj neovlašćeno držao i nosio sve do ________ godine, kada mu je isti od radnika SUP-a oduzet.


čime je izvršio krivično delo nedozvoljenog držanja i nošenja oružja iz člana 348. stav 1. KZ.


2. što je početkom februara meseca _____ godine u svom ugostiteljskom objektu __________ u ulici ___________________ u ____________ od ______ njemu nepoznatog mladića iz ___________ primio oko ___ kilograma biljne mase indijske konoplje marihuane, koja je proglašena za opojnu drogu, spakovanu u četiri paketa, a kao obezbeđenje pozajmice od ______ koju je dao ovim licima istom prilikom, kao i ___ kesicu sa neutvrđenom količinom ove droge dovoljne za pravljenje cigareta - džointa, kao poklon za učinjenu pozajmicu, da bi zatim ova  ___ paketa droge smestio u vikendicu svoje majke u _______________, dok je kesicu primljene droge na poklon iste večeri poklonio svom konobaru svedoku _________________ te tako neovlašćeno stavio u promet i neovlašćeno radi prodaje držao supstanciju koja je proglašena za opojnu drogu,


čime je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz člana 246. stav 1. Krivičnog zakonika (KZ).


RADI TOGA:

PREDLAŽEM


Da se pred tim sudom zakaže i održi glavni javni pretres na koji treba pozvati Višeg javnog tužioca u _____________, okrivljenog ___________, i na istom izvesti sledeće dokaze:


Saslušanje: svedoka ___________________ iz ________________


Čitanje: izvoda iz kaznene evidencije SUP-a od _______ godine za okrivljenog, potvrde o privremeno oduzetim predmetima od svedoka ___________________, sastavljene ___________ godine od strane radnika SUP-a ___________, potvrde SUP-a __________ o ulaženju u stan i druge prostorije od ___________ godine.